Regulaminu korzystania  z serwisów internetowych i polityka prywatności

§1
Informacje ogólne

  1. Właścicielem stron internetowych działający pod adresem www.wegiel-pultusk.pl www.zlom-handel.pl jest firma ZPHU Adam Rzepecki, z siedzibą w Pułtusku przy ul. Nasielskiej 6, 06-100 Pułtusk, posiadającą numer NIP: 5681000014.
  2. Użytkownik - osoba odwiedzająca stronę www i korzystająca z informacji na niej zawartych.
  3. Strona internetowa - strona www, która wyświetla się użytkownikowi po wpisaniu adresu domeny, której właścicielem jest firma ZPHU Adam Rzepecki.
  4. Dane osobowe - informacje dotyczące użytkowników strony internetowej, których identyfikacja jest możliwa poprzez imię, nazwisko, adres e-mail, nr telefonu, data urodzenia, adres IP.

§2
Prowadzenie i przeznaczenie strony internetowej

  1. Moderatorem strony internetowej jest ZPHU Adam Rzepecki.
  2. Celem strony internetowej jest promocja i sprzedaż produktów firmy ZPHU Adam Rzepecki.

§3
Zbieranie danych

  1. Strona internetowa utrzymywana jest na serwerze firmy Nazwa.pl.
  2. Strona internetowe działają pod domenami www.zlom-handel.plwww.wegiel-pultusk.pl
  3. Dane o użytkownikach zbierane są na dwa sposoby:
  • aktywnie - są to wszystkie dane, które użytkownik dobrowolnie podaje na naszej stronie internetowej poprzez zapisanie się do Newslettera, wypełnienie ankiety, zgłoszenie się na szkolenie za pomocą specjalnego formularza itd.
  • biernie - są to wszystkie dane użytkownika zbierane automatycznie np. dane zbierane przez serwer (adres IP, typ przeglądarki, itp.) lub program do analizy zachowań internetowych użytkowników (np. web analytics).

 

  1. Gdy użytkownik kontaktuje się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail przekazuje nam swoje dane osobowe tj. imię i nazwisko, numer telefonu, adres e-mail.

§5
Wykorzystanie danych i ochrona prywatności

  1. Właściciel strony internetowej, a zarazem administrator bazy danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.), działa zgodnie z obowiązującymi przepisami i dba o ochronę danych osobowych.
  2. W żadnym wypadku Twoje dane nie będą sprzedane osobom trzecim.
  3. Dane zbierane za pomocą Newslettera będą wykorzystywane do informowania naszych klientów tylko i wyłącznie o nowościach, zmianach, ciekawostkach w obszarze naszej działalności.
  4. Informacje, które użytkownik udostępnia dobrowolnie za pomocą ankiet, formularzy wykorzystywane są do prowadzenia różnorakich statystyk.
  5. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy użytkownikiem, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie.
  6. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  7. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
  8. Jeżeli jesteś naszym klientem i Twoje dane firmowe zostały zmienione powinieneś poinformować nas o zmianach. Dane te wykorzystywane są min. do wystawiania faktur.
  9. Bazy danych, które zawierają informacje chronione zabezpieczona są przed wglądem osób trzecich.

§6
Kontakt z klientem

  1. Kontakt z klientem odbywa się za pomocą poczty e-mail, specjalnych kont, które użytkownik może otrzymać na naszej stronie, telefonu, faxu.
  2. Jeżeli użytkownik zapisał się na listę Newslettera lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie będzie otrzymywał informacje za pomocą poczty e-mail.

 §7

Odpowiedzialność za treść

  1. Właściciel odpowiada jedynie za treści własne zamieszczone na stronie internetowej.
  2. Właściciel strony internetowej zobowiązuje rzetelnie uaktualniać stronę internetową jednakże nie udziela gwarancji za poprawność, prawidłowość i kompletność strony internetowej.
  3. Na stronie internetowej mogą się znaleźć linki, odnośniki do adresów internetowych podmiotów niezwiązanych z witryną właściciela. Za ich treści odpowiada tylko i wyłącznie właściciel stron www, do których są kierowane.
  4. Właściciel zastrzega sobie prawo zmiany informacji o usługach lub też kompletnego ich wycofania.

§8
Prawa autorskie

  1. Wygląd strony internetowej, treść, kształt, specjalistyczny kod programistyczny jest chroniony polskim i międzynarodowym prawem autorskim.
  2. Prawa wymienione w pkt. 1 należą do firmy ZPHU Adam Rzepecki
  3. Żadna z części strony internetowej nie może być rozpowszechniana, powielana bez wiedzy właściciela.
  4. Ściąganie treści i jej kopiowanie dozwolone jest wyłącznie do prywatnego użytku, w celu lepszego zapoznania się z informacjami o usługach lub komunikacji z właścicielem.
  5. Naruszenie praw autorskich skutkuje odpowiedzialnością prawną.

§9
Wykorzystanie plików cookies

  1. Strona internetowa zapisuje w urządzeniach końcowych użytkowników piliki cookies (tzw. "ciasteczka").
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.